Egyéb

SZÚNYOGMENTES KIKAPCSOLÓDÁS TETŐABLAKOKKAL? LEHETSÉGES! FEDEZZE FEL A MEGOLDÁST!

Tetőablakokra Szerelhető Szúnyoghálók – Hasznos Információk

Az otthonunk egyik kényelmes és természetes fényt biztosító része a tetőablakok. Azonban ezek a nyílászárók sajnos lehetővé tehetik a kellemetlen rovarok, mint például a szúnyogok vagy legyek, bejutását is. A tetőablakokra szerelhető szúnyoghálók hatékony megoldást kínálnak a rovarok elleni védelemre. Ez a cikk bemutatja a tetőablakokra szerelhető szúnyoghálók különböző típusait, szerelési lehetőségeit, anyagösszetételüket, valamint a Dakea termékcsaládot, amely kiemelkedő minőséget és funkcionalitást kínál.

Különböző típusok és szerelési lehetőségek:

A tetőablakokra szerelhető szúnyoghálók két fő típusa a fix szúnyogháló és a görgős, azaz le- és felhúzható szúnyogháló.

 • A fix szúnyoghálók esetében két fajtáról beszélhetünk:

  1. Az egyik, amely rögzítve van a tetőablak belsejébe, a tokra szerelhető, teljesen az ablakkerethez van rögzítve, így egyáltalán nem vesz el helyet a belső térből. Bár állandó védelmet nyújt, de a tetőablakok nagy többségéhez nem megfelelő megoldás, valamint az ablak tisztántartása során egyáltalán nem kényelmes megoldás. Ez a típusú szúnyogháló kizárólag a teljesen felnyíló, vagy teljesen kinyíló tetőablakokhoz, tetőkibújókhoz szerelhető fel, mint például a Dakea Control, a Dakea Flex , vagy a Dakea Access típusú ablakainkhoz
  2. A másik fix típus pedig a kávába szerelhető, ezzel is helyet spórolunk, folyamatos a biztonság, ami a rovarokat illeti, de csakis a a felső harmadban nyíló tetőablakokhoz használható és ugyanúgy, mint az előbb említett verzió, ez is megnehezíti az ablak tisztítását. A Dakea ablakok közül a Dakea Better View ez a típusú tetőablak.
 • A fel- és lehúzható, mozgatható, vagy akár nevezhetjük görgős szúnyoghálónak is

  • könnyedén lehetővé teszi a tetőablak kinyitását, azaz a szoba szellőztetését. Amikor nem szükséges a szúnyogháló, például télen, akkor a rolódobozban tárolható. A termék felszerelése majdnem olyan egyszerű, mint a használata, könnyedén kézzel működtethető.

Anyagösszetétel:

A szúnyogháló sínek különböző típusokban érhetők el, amelyek különböző előnyökkel és korlátokkal rendelkeznek. Itt van néhány gyakran használt szúnyogháló kerettípus:

  1. Fém keretek: A legelegánsabb megjelenést biztosítják. Például alumínium vagy acél keretek. Az alumínium keretek könnyűek, erősek és korrózióállók, ami hosszú élettartamot biztosít. Az acél keretek erősek és tartósak, de érzékenyebbek lehetnek a rozsdásodásra. Mindkét típus könnyen tisztítható és karbantartható.
  2. Műanyag keretek: Általában PVC-ből (polivinilklorid) vagy más műanyagokból készülnek. A műanyag keretek könnyűek, ellenállnak a korróziónak és nem igényelnek festést. Többféle színben elérhetők, hogy illeszkedjenek a nyílásokhoz vagy az épület stílusához. Azonban a műanyag keretek kevésbé erősek és tartósak a fém keretekhez képest, és a hosszabb távú használat során könnyebben sérülhetnek vagy eldeformálódhatnak.
  3. Fa keretek: Természetes megjelenést kölcsönöznek az ablakoknak vagy ajtóknak. A fa keretek jól illeszkednek a hagyományos épületekhez és belső környezetekhez. Tartósak és könnyen javíthatók. Azonban a fa keretek karbantartást igényelnek, például rendszeres festést vagy lakkozást, hogy védekezzenek a nedvesség, a penész vagy a rovarok ellen.

Mindegyik szúnyogháló kerettípusnak vannak előnyei és korlátai, és a választás a személyes preferenciáktól, az épület stílusától, a környezeti tényezőktől és akár az anyagi lehetőségektől függ. Fontos figyelembe venni a tartósságot, a könnyű kezelhetőséget, az illeszkedést és az esztétikai megjelenést, amikor kiválasztjuk a megfelelő szúnyogháló keretet.

A szúnyoghálók háló része általában különböző anyagból készülhet.

 1. Első sorban megemlítjük az üvegszálas szúnyoghálókat, amelyek könnyűek és ellenállóak, valamint jó szellőzést biztosítanak.
 2. Létezik alumínium bevonattal ellátott szúnyogháló is, amelyek erősek és tartósak, ellenállnak az időjárási viszontagságoknak.
 3. Ugyanakkor létezik műanyag bevonatú háló is, amely védelmet nyújthat az anyagnak a rozsdával és más káros hatásokkal szemben.

Mi a különbség az anyagok között?

Az üvegszálas háló, az alumíniummal bevont háló és a műanyaggal bevont háló három különböző anyaggal készülő hálótípus. Íme néhány különbség közöttük:

Anyagalkotók: Az üvegszálas háló üvegszálas erősítőszálakból készül, melyeket általában üvegszálból készült alapanyagokból sodornak. Az alumíniummal bevont háló alumíniumhuzallal készül, amelyet egy vékony rétegben vonnak be alumíniummal. A műanyaggal bevont háló műanyag szálakból készül, melyeket műanyaggal vonnak be.

Alkalmazások: Az üvegszálas háló gyakran használatos építőipari alkalmazásokban, például vakolásra, gipszkarton erősítésre vagy beton megerősítésére. Az alumíniummal bevont háló általában képernyők, szúnyoghálók, madárriasztó hálók és más hálózási feladatokhoz használatos. A műanyaggal bevont háló gyakran alkalmazzák például kertészetben vagy mezőgazdaságban, például növényvédelemre, állatkerítésekre vagy hordozóeszközökben.

Szilárdság és tartósság: Az üvegszálas háló nagyon erős és tartós anyag, amely ellenáll a korróziónak, vegyi anyagoknak és az UV-sugárzásnak. Az alumíniummal bevont háló könnyű, tartós, korrózióálló és ellenáll az időjárási viszontagságoknak. A műanyaggal bevont háló általában könnyű, rugalmas és ellenáll a korróziónak, de nem olyan erős, mint az üvegszálas vagy az alumíniummal bevont háló.

Rugalmasság: Az üvegszálas háló és az alumíniummal bevont háló viszonylag merevebbek, míg a műanyaggal bevont háló rugalmasabb. Ez azt jelenti, hogy a műanyaggal bevont háló könnyebben alkalmazkodik a különböző formákhoz és ívekhez, ugyanakkor deformálódik is.

Ellenállás a tűznek: Az üvegszálas háló tűzálló tulajdonságokkal rendelkezik, míg az alumíniummal bevont háló nem éghető, de az alumínium réteg lehet, hogy tüzet fog. A műanyaggal bevont háló éghető és nem ajánlott olyan környezetekben, ahol a tűzveszély magas.

DAKEA SZÚNYOGHÁLÓ

A Dakea egy megbízható márka, amely kiváló minőségű tetőablakokról ismert. A Dakea szúnyogháló ugyanolyan hiteles és tartós. Könnyen telepíthető és illeszkedik a tetőablakokhoz, mivel a belső falra, a gipszkartonra szerelendő, így garantáltan tökéletesen illeszkedik és hatékony védelmet nyújt. A Dakea szúnyogháló kiváló anyagokból készül, az alumínium sín szálcsiszolt és a háló fekete üvegszálas háló, amely kialakításának köszönhetően egyáltalán nem zavarja a kilátást. Könnyen tisztítható és ugyanakkor ellenálló, strapabíró a háló is.

moskitiera okienna Dakea na owady w sypialni

A termék roló elven működik, mozgatható és mint, ahogy már említettük 180 fokkal elfordítva is felszerelhető, megkönnyítve a felső kilincses tetőablakok nyitását/zárását és térdfalablak esetén is alkalmazható egy adapter segítségével. Mivel a háló a belső falon helyezkedik el, így lehúzott állapotban is nyitva lehet az ablak és kényelmesen szellőztethető a szoba, ezért ez a legpraktikusabb verzió.

A tetőablakokra szerelhető Dakea szúnyogháló komoly megkönnyebbülést nyújt a mindennapokban. Védelmet biztosít a bosszantó rovarok ellen, lehetővé teszi a friss levegő beáramlását, miközben a tetőablakokat teljes funkcionalitásukban használhatjuk. A Dakea által kifejlesztett szúnyogháló kiváló választást jelent a megbízhatóság, könnyű telepítés és tökéletes illeszkedés terén és mindamellett, hogy maximális védelmet nyújt, esztétikus és 2 éves garanciával rendelkezik. Ne engedje, hogy a rovarok zavarják a nyugalmát és kényelmét otthonában. Válasszon tetőablakokra szerelhető szúnyoghálót a Dakea termékkínálatából, és élvezze a kellemes légkört anélkül, hogy aggódna a rovarok bejutása miatt.

kapcsolódó cikkek

Egyéb

Tippek a Tetőkibúvók és a Tetőablakok Elhelyezésére

A tetőkibúvók és tetőablakok nagyszerű módja lehetnek annak, hogy fényt vigyenek be otthonába, de a tetőabl... Olvass tovább

Egyéb

A KÜLSŐ ZAJ KIZÁRÁSÁNAK MÓDJAI

Egy nyugodt és csendes légkör létrehozása kihívás lehet minden lakástulajdonosnak vagy építőnek is. Ha zajo... Olvass tovább

Egyéb

HOGYAN JAVÍTHATÓ AZ OTTHON SZIGETELÉSE?

Improving your home's insulation can be a great way to lower heating bills, reduce your carbon emissions, a... Olvass tovább

Esettanulmányok

A DAKEA MŰANYAGMENTES CSOMAGOLÁSRA VÁLT

A Dakeánál minden tevékenységünk középpontjában a fenntarthatóság áll. Vállalatként,többet tudunk tenni bol... Olvass tovább

Szakembereknek

Találd meg a legjobb árnyékolót az ügyfeleidnek

Elérhető a Dakea árnyékoló konfigurátora, hogy segítséget nyújtson a megfelelő méretű árnyékoló kiválasztás... Olvass tovább

Szakembereknek Rooflight Size

Tetőablak útmutató: a tökéletes méretű ablak kiválasztása

Amikor új házat építesz, vagy tetőtér-átalakításba fogsz, a megfelelő méretű tetőablakok kiválasztása nagyb... Olvass tovább

Csatlakozz a hírlevelünkhöz!

Ács, beépítő, építész, kivitelező vagy alvállalkozó vagy? Iratkozz fel hírlevelünkre még ma, így mindig az elsők között leszel akik értesülnek a termékeinket érintő újdonságokról, akciókról, vállalati hírekről.

Minden egyéb esetben kérjük töltsd ki a weboldalon található kapcsolatfelvevő űrlapunkat.