Egy nyugodt és csendes légkör létrehozása kihívás lehet minden lakástulajdonosnak vagy építőnek is. Ha zajos szomszédaid vannak, vagy nagyon forgalmas környéken élsz, az állandó zaj megerőltetővé válhat.

Függetlenül attól, hogy lakástulajdonosként a szomszéd családot próbálod kizárni vagy építőként egy új házat tervezel egy forgalmas utcán, ezek a zaj csökkentési tippek segíteni fognak egy nyugodtabb otthon teremtésében.

Hogyan lehet csökkenteni a közúti zajt házon vagy lakáson belül

Ha egy főúton élsz az elhaladó autók hangja zavaró lehet, különösen akkor, ha a hang nem állandó, hanem sípoló dudák és pörgő motorhangok jellemzik!

Az otthoni zaj csökkentésének legfőbb módjai az alábbiak:

  1. Fektess be két- vagy háromrétegű üvegezésű ablakokba
  2. Használj hangcsökkentő rolókat és kényelmi kiegészítőket

Ezek szintén egyéb külső zajok csökkentésére is alkalmasak, például ha egy nyüzsgő park, vagy ha koncert helyszín, de akár ha egy futballpálya mellett laksz vagy építkezel épp.

Számos hangszigetelő vagy -csökkentő intézkedés is segít javítani az otthoni szigetelést. Az egyes zajcsökkentési tippekről alább olvashatsz bővebben…

1. Fektess be két- vagy háromrétegű üvegezésű ablakokba

Annak érdekében, hogy csökkentsd a forgalmi zajt otthonodban vagy az épületben, mindenképp fontold meg a dupla vagy tripla üvegezésű ablakokba való befektetést, mellyel extra akadályt tudsz képezni a hang ellen. Bár ez költséges tétel, de értékes lehetőség, hiszen óriási különbséget jelent az otthonodba érkező hangban és minőségben is.

A zajblokkoló technológiával* ellátott ablakok akár 38 dB zajcsökkentés mértékkel 50%-kal jobb zajcsillapítást eredményezhetnek, mint a hagyományos ablakok.

De akár választhatod csak az útra néző tetőtéri ablakok esetében a háromréteg üvegezésű ablakokat, ha ragaszkodsz a költségvetéshez.

2. Használj hangcsökkentő rolókat és kényelmi kiegészítőket

Van egy bizonyos határa annak, hogy mennyi zajt lehet csökkenteni pusztán függönyökkel, rolókkal, pontosan ezért is hasznos kombinálni ezt más zajcsökkentési tippekkel, hogy javítsuk az otthon általános békéjét és csendjét.

Amennyiben csökkenteni szeretnéd a zajt a tetőtéri szobában, akkor utánanézhetsz milyen tetőtéri ablakokhoz való rolók közül választhatsz a döntött ablakokhoz. A rolók korlátozottan tudnak hangot csökkenteni, de a tetőtéri ablakokhoz kapható redőnyök maximális hatékonyságot tudnak biztosítani.

Például a napelemes redőnyünk sokkal robosztusabb tetőtéri ablakfedelet tud biztosítani, amely amellett, hogy csökkenteni képes a zajt, észrevehető változást hoz az otthonba.

Számos különböző módja van a zaj csökkentésének egy otthonban – akár saját, akár másnak épít új épületet. Ez leginkább a költségvetéstől és a munka időtartamától függ, hogy melyik a legmegfelelőbb.

Hangszigetelő tetőtéri ablakokat keresel? Próbáld ki a háromréteg üvegezésű, zajblokkoló Ultima Energy ablakainkat.

 

*A “Noise Block“, azaz zajblokkoló technológia a tetőtéri ablakok szerkezetének különböző fejlesztéseinek kombinációja (továbbfejlesztett burkolóelemek hangelnyelő fóliával), amely csökkenti a külső, valamint az eső okozta zajt, amely 50%-kal jobb zajcsillapítást jelent a hagyományos ablakokhoz képest. A zajcsökkentés mértéke: 38 dB.

Csatlakozz a hírlevelünkhöz!

Ács, beépítő, építész, kivitelező vagy alvállalkozó vagy? Iratkozz fel hírlevelünkre még ma, így mindig az elsők között leszel akik értesülnek a termékeinket érintő újdonságokról, akciókról, vállalati hírekről.

Minden egyéb esetben kérjük töltsd ki a weboldalon található kapcsolatfelvevő űrlapunkat.