Esettanulmányok

A DAKEA MŰANYAGMENTES CSOMAGOLÁSRA VÁLT

A Dakeánál minden tevékenységünk középpontjában a fenntarthatóság áll. Vállalatként,többet tudunk tenni bolygónk megmentésének érdekében, ezért régóta dolgozunk a hulladék és a légszennyezés csökkentésén, valamint alacsony szén-dioxid-kibocsátású építőanyagokat és FSC által jóváhagyott, azaz felelős erdőgazdálkodásból származó fa alapanyagot használunk. Tavaly a Dakea-nál bevezettük a “WeCare” (Törődünk) fenntarthatósági stratégiánkat, amely három kulcsfontosságú területre összpontosít; éghajlat-politika, fenntartható termékek és felelősségteljes üzleti tevékenység. E stratégia célja továbbá, hogy a vállalat 2030-ra karbonsemlegessé váljon*. Ennek a stratégiának a részeként örömmel jelentjük be a műanyagmentes csomagolási kezdeményezésünket, amely a Dakea termékek esetében mostantól elérhető.

A kezdeményezés keretében korszerűsített kartondoboz-csomagolást vezetünk be, és az összes dobozunkban lévő műanyag alkatrészeket papíralapú csomagolóanyagokra cseréltük.

Ezek a fontos változások segítik az építőipart a helyszíni hulladékgazdálkodásban, különös tekintettel a házépítőkre és az ingatlanfejlesztőkre.

A műanyagmentes csomagolásra való átállás a becslések szerint évente 9 tonna műanyagot takarít meg**.

AMIKOR LEGKÖZELEBB DAKEA TETŐTÉRI ABLAKOT VAGY TARTOZÉKOT VÁSÁROL, EZEKET A VÁLTOZÁSOKAT FIGYELJE AZ ÚJ CSOMAGOLÁSUNKNÁL:

• Műanyagmentes csomagolás a dobozban, papír alapú alternatívákkal helyettesítve. A csavarokat tartalmazó zacskót és a pántolószalagot szintén az FSC által jóváhagyott papír verzióra cseréltük.

• A masszívabb és tartósabb kartondoboz kettős horonyszerkezettel a mozgatás és a szállítás során kevésbé sérülékeny, ezáltal még kevesebb a visszaküldés és minimális reklamációt eredményez.

• Az új hordszíjak, amelyek 80% pamut és 20% poliészter keverékéből készülnek, megkönnyítik az alapvetően nem könnyű termék mozgatását.

• Az új csomagolás könnyen összezúzható, ezáltal is egyszerűen újrahasznosítható.

• Csökkentettük a nyomtatott anyagokat és a telepítési információkhoz mostantól egy QR-kódon keresztül férünk hozzá, amely egyértelműen fel van tüntetve a dobozon, segítségével elérhetőek a Dakea telepítési videói.

. • A karbantartási eljárásokra és a rendelkezésre álló tartozékokra vonatkozó főbb információk mostantól a tetőablakra erősített borítékban találhatók.

• A doboz címkézését és márkajelzését is újraterveztük, környezettudatos gondolkodásnak megfelelően kevesebb tintával és színnel láthatók a dobozon, a termékinformációk pedig világosabb színnel lettek feltüntetve, ezáltal könnyebben követhetők.

“A hulladékgazdálkodás az iparág egyik legnagyobb kihívása. Ha komolyan akarjuk venni közös felelősségünket, akkor most kell változtatnunk, nem később. Mindez része annak, hogy a legmagasabb szinten tartsuk magunkat, ezért dolgoztuk ki fenntarthatósági stratégiánkat a Science Based Target (SBTi) szakértői szervezetek koalíciójával - amely segíti a magánvállalatokat a tudomány által támogatott klímacélok kitűzésében -. Környezetbarátabb csomagolásunkkal a házépítők számára a helyszíni hulladékkezelés egyszerűbbé vált.”

John McGuire,
Dakea Nemzetközi Értékesítési Igazgatója

* Az 1. alkalmazási körbe tartozó kibocsátások a saját tulajdonú vagy ellenőrzött forrásokból származó közvetlen kibocsátások. A 2. alkalmazási körbe tartozó kibocsátások a vásárolt energia előállításából származó közvetett kibocsátások.

** A 2022-es céges tetőtéri ablakok, tetőbevilágítók és kiegészítők értékesítésének megfelelően számítva.

kapcsolódó cikkek

Esettanulmányok

A Place to call home

Szakembereknek

What is low-e glass?

Low-e glass helps retain heat in cold temperatures, and keeps homes cool in the summer. Olvass tovább

Esettanulmányok

How to reduce heat loss through windows

In this current economic climate, finding ways to reduce heat loss can be a smart way to reduce bills and m... Olvass tovább

Csatlakozz a hírlevelünkhöz!

Ács, beépítő, építész, kivitelező vagy alvállalkozó vagy? Iratkozz fel hírlevelünkre még ma, így mindig az elsők között leszel akik értesülnek a termékeinket érintő újdonságokról, akciókról, vállalati hírekről.

Minden egyéb esetben kérjük töltsd ki a weboldalon található kapcsolatfelvevő űrlapunkat.