Gyik

ITT ARRÓL TALÁL INFORMÁCIÓT, HOGYAN KELL MEGTERVEZNI A TETŐTÉRI ABLAK BEÉPÍTÉSÉT, HOGYAN KELL REGISZTRÁLNI A TERMÉKET, HOGY VEGYE IGÉNYBE A PIACON ELÉRHETŐ LEGHOSSZABB GARANCIÁT, VALAMINT NÉHÁNY TOVÁBBI TANÁCSOT TALÁL ARRÓL, HOGYAN LEHET AZT KÉSŐBB MEGŐRIZNI.

ABLAKOK SZÁMA

Egy tetőtéri ablak beépítésével a helyiség kb. 46%-át világítja meg természetes fénnyel. Ugyanakkora felületű két tetőtéri ablak beépítése esetén a helyiség kb. 48%-a kerül megvilágításra természetes fénnyel. Ugyanakkora felületű, egyenletesebben elosztott négy tetőtéri ablak alkalmazása esetén a helyiség kb. 65%-a kerül megvilágításra természetes fénnyel!

A BELSŐ BURKOLAT MEGFELELŐ KIALAKÍTÁSA

Ha az ablak alatti belső burkolat függőlegesen kialakított, míg az ablak felett vízszintes irányú, jobb megvilágítást nyerünk.

TETŐTÉRI ABLAKOK SZARUFÁRA RÖGZÍTÉSE

Az ablakméret kiválasztása előtt vegye figyelembe a tető szerkezeti integritását. A legtöbb tető esetében beszerelhető a tetőtéri ablak, de számos esetben ez beavatkozást igényel a tető szarufa szerkezetébe. Ezekben az esetekben olyan megoldásokat kell alkalmazni, melyek garantálják a tetőszerkezet integritását. Ha bármilyen kétsége lenne afelől, a szarufa mely elemét lehet és hogyan lehet megvágni, szakítsa félbe a munkálatokat és kérje ki a szakember tanácsát.

HELYISÉG MEGVILÁGÍTÁSÁNAK A MEGTERVEZÉSE

A tetőtéri ablak megvásárlás előtt gondolja végig a ház belső és külső tervét, ergonómiáját, valamint a helyiségek megvilágítását. A maximális fénymennyiség eléréséhez vegye figyelembe a következő tényezőket:

  • Tetőtéri ablak mérete
  • Tetőtéri ablakok száma
  • Tetőtéri ablakok fekvése
  • Belső burkolat kialakítása
  • Ugyanakkora ablakfelület több természetes fényt biztosít!
  • A nagyobb ablakok több nappali fényt engednek be, ennek ellenére érdemes végiggondolni a több darab kisméretű ablak beépítését a jobb összhatás eléréséhez.

A HÁZ KINÉZETE

Elsősorban meg kell határozni a tetőtéri ablakok már meglévő ablakokhoz viszonyított fekvését, valamint egyensúlyt találni a belső megvilágítás igénye és az épület külső kinézete között. E kérdések megfelelő figyelembe vétele után a beépített ablakok nem csak kívülről lesznek esztétikusak, de a lakók számára is megfelelő fényt fog biztosítani.

MINÉL LAPOSABB TETŐ, ANNÁL HOSSZABB ABLAK

A megfelelő ablakméret kiválasztása függ a tető dőlésszögétől. Ha nem túl meredek a tető, a tetőtéri ablaknak magasabbnak kell lennie, hogy ugyanolyan láthatóságot biztosítson, mint a magasabb dőlésszögű tető esetében. A tetőablak mérete mellett figyelembe kell venni az ablak beépítési magasságát is.

Nincs egyetlen „megfelelő” méret és egyetlen „megfelelő” hely az ablak számára. Az ablakot mindig oda kell helyezni, ahol az funkcionális és kényelmes lesz a felhasználó számára.

Ahhoz, hogy a kilátás ugyanolyan legyen, a kisebb lejtésű tetőn az ablaknak magasabbnak kell lennie, mint a nagyobb lejtésű tetőre beépített ablaknak.

HOGYAN VIGYÁZZUNK A TETŐTÉRI ABLAKOKRA?

A tetőtéri ablakok nem igényelnek speciális karbantartást, elég rendszeresen megmosni az üveget és évente egyszer felújítani a faanyagot fedő lakkbevonatot (ha az ablak magas páratartalmú helyiségbe lett beépítve). Minden tetőtéri ablak 165 fokban forgatható, hogy a tisztítás során könnyű hozzáférést nyerjünk a külső üveghez. Emellett a Dakea Better PVC, Dakea Best, Dakea Best PVC és a Dakea Ultima ablakok Titan Glass öntisztító bevonatot kaptak!

A Titan Glass ablaküveg sokkal kevésbé koszolódik.

Az üveg közvetlen felületére egy speciális mikroszkopikus titán-dioxid réteg kerül, mely a napsugarak hatására egy kétlépcsős folyamatot indít el:

  • Elindítja a fotokatalízis folyamatot, melynek során a titán-dioxid – a napsugár UV sugarai hatására – a szerves eredetű szennyeződések felbomlását eredményezi.
  • Lehetővé teszi a felszabadult szennyeződések az esővízzel való lefolyását, aminek köszönhetően az ablakok karbantartása problémamentessé és környezetbaráttá válik!

A Titan Glass ablaküveg sokkal kevésbé koszolódik.

Az üveg közvetlen felületére egy speciális mikroszkopikus titán-dioxid réteg kerül, mely a napsugarak hatására egy kétlépcsős folyamatot indít el:

Elindítja a fotokatalízis folyamatot, melynek során a titán-dioxid – a napsugár UV sugarai hatására – a szerves eredetű szennyeződések felbomlását eredményezi.

Lehetővé teszi a felszabadult szennyeződések az esővízzel való lefolyását, aminek köszönhetően az ablakok karbantartása problémamentessé és környezetbaráttá válik!

Emellett a Titan Glass üvegezés gyorsabban szárad, nem hagy látható csíkot maga után és gyönyörű kilátást biztosít az ablakon keresztül. A faelemek meleg szappanos vízzel is tisztíthatók, de ne feledkezzen meg róla, hogy a túl gyakori tisztítással gyakrabban kell felújítania a lakkbevonatot. Ne feledkezzen meg az ablak újra lakkozásáról, ami a helységben uralkodó levegő páratartalomtól függ. E célból bármilyen vizes bázisú lakkot használhat, csak ügyeljen annak egyenletes felhordására. Kenje be az ablakpántot, hogy az ablakszárny könnyedén mozogjon. Az ablak körüli vízelvezetőket is tisztítsa meg, hogy biztosítsa az esővíz szabad elfolyását.

REDŐNYÖK KARBANTARTÁSA

A redőnyök rendszeres karbantartást nem igényelnek. Szükség esetén elég megtörölni benedvesített törlőkendővel.

KÜLSŐ REDŐNYÖK KARBANTARTÁSA

Javasoljuk a vízelvezetők és a feltekerő mechanizmus környékének rendszeres tisztítását. Nincs szükség a külső redőny rendszeres karbantartására annak megfelelő működése érdekében. Elég megfontoltan használni, hogy hosszú éveken át problémamentesen működjön.

AZ ELEKTROMOS NYITÓ KARBANTARTÁSA

A motor karbantartásához benedvesített törlőkendőt és általános mosószert kell használni. Az elektromos nyitó rendszeres karbantartást nem igényel, javasolt évente egyszer kenőzsírral bekenni a láncot, hogy biztosítsa a lánc tartósságát és egyenletes működését.

MEGHOSSZABBÍTOTT GARANCIA

Igényelje a 20 éves garanciát! Regisztrálja az ablakot.

A Next 20 Guarantee garancia rendszer keretein belül igénybe veheti a hagyományos 10 éves garanciát, vagy a regisztrált vásárlóknak szóló ingyenes, kivételes, bővített 20 éves garanciát.

A fentebb említett ajánlat semmilyen rejtett költséget vagy feltételt nem von maga után, egyedül az Interneten keresztül regisztrálni kell hozzá.

Csatlakozz a hírlevelünkhöz!

Ács, beépítő, építész, kivitelező vagy alvállalkozó vagy? Iratkozz fel hírlevelünkre még ma, így mindig az elsők között leszel akik értesülnek a termékeinket érintő újdonságokról, akciókról, vállalati hírekről.

Minden egyéb esetben kérjük töltsd ki a weboldalon található kapcsolatfelvevő űrlapunkat.