Esettanulmányok

A HOLLANDIAI FÖLDRENGÉSEK ELLENI MUNKÁK

VESZÉLYEZTETETT TERÜLET A Groningen régió ismert az 1963 óta tartó földgáz termelés okozta gyakori földrengéseiről. Az első földrengés 1986. december 26-án, közvetlenül Karácsony után következett be és azóta éveken át újra és újra megrengett a föld, immáron több mint 1000 alkalommal. Leggyakrabban kis intenzitású földmozgással van dolgunk, de sajnos a Richter skála szerinti 2 vagy 3 intenzitású földmozgásokat is mértek, ami számos kárt okozott a helyi épületekben és ezáltal a lakóközösség nagy arányát érintette a házakban bekövetkezett sérülések. Ez közel 1,2 milliárd euró befektetésre késztette a kormányt a probléma megoldására és a földgáz kitermelés csökkentésére. Jelenleg a katasztrófával sújtott területek újjáépítése folyik, célja a helyi lakosok biztonságának és jó közérzetének a biztosítása, a lakóközösség 29%-át segítve ezzel, hogy újra biztonságban érezhessék magukat otthonaikban. Ebből kifolyólag az építőiparnak fokoznia kellett a tevékenységét és földrengésbiztos megoldásokat kellett ajánlania, mint nehéz külső feltételeknek ellenállóként besorolt építőanyagokból épült épületek.

Az egyik ilyen projektet az Eemshout Prefab, egy fából gyártott tartószerkezettel foglalkozó vállalat vezeti, mely előregyártott és egyénileg kidolgozott, lakóépületekben alkalmazott tartószerkezetekkel foglalkozik. Ebben a cikkben földrengésbiztos családi ingatlanokba tekintünk bele, melyeknek biztonságos, időszakos lakóteret kell biztosítaniuk a földrengések károsultjainak, akiknek lakásaik felújítás és a későbbi esetleges megrongálódásokat megelőző megerősítés alatt vannak.

INNOVATÍV ÉPÍTŐVÁLLALAT

Szerencsénk volt, hogy sikerült beszélnünk Pieter de Boer-rel, az Eermshout Prefab elnökével, aki bővebben mesélt a vállalatról és annak egyéb projektjeiről. Pieter 20 évvel ezelőtt alakította meg az Eermshout Prefabot és 45 fős személyzet dolgozik nála. Arra a kérdésre, hogy mi a vállalat szakterülete, azt válaszolta: „Luxusvillákba gyártunk tetőelemeket, elsősorban íves tetőket vagy speciális szerkezeteket egész Hollandiában. Ajánlatunk döntő mértékben a luxus szegmens felé irányul. A sorházak építése, mint ebben a projektben is, nem része vállalatunk fő tevékenységének, gyártási kapacitásunk maximális kihasználásához használjuk fel. Kisebb szerződésekre összpontosítunk, rövid kivitelezési idővel, hogy rugalmasabbak lehessünk. A másik szakterületünk a 3D rajzok készítése. Meg vagyok lepődve, hogy nem fejlődik olyan gyorsan a piac, de büszkén kihasználjuk a piacon elért vezető pozíciónkat az ügyfeleinkkel ápolt kapcsolatunkban. A végeredmények előzetes megtekintése (különösen vonatkozik ez az íves tetőkre) valóban egy hozzáadott érték lehet az ügyfeleink számára”. Küldetése a minőség, ami garantálja, hogy az ügyfelek visszatérnek és segít a hosszú távú kapcsolatok kiépítésében. Pieter szintén nagyon büszke a dolgozóira, akik sikerrel valósítják meg az ügyfelek terveit és igényeit.

Roof windows production 2

BIZTONSÁGOS ÉPÜLETEK APPINGEDAMBAN

A földrengésekkel szembeni ellenállást minden fél fontosnak találta, aki részese volt a projektnek az elmúlt néhány évben, melynek eredményeképpen a kormány támogatja a károsult családoknak segítséget nyújtó helyi vállalkozásokat. Ez munkahelyek teremtéséhez is hozzájárul Hollandia ezen falusi régiójában. Az épületek úgy lettek megtervezve, hogy maximális lakóteret biztosítsanak a családoknak az ideiglenes lakóhelyükön. A szerkezet könnyű és tartós, a tetőt tetőlemez fedi és 2 tetőtéri ablakkal felszerelt, melyek kellően megvilágítják az emeleten lévő hálószobát és fürdőszobát. A projekt különleges követelményeire való tekintettel az Eermshout Prefab vállalat az egyik beszállítója, a BMN által ajánlott Dakea Better Safe White ablakokat választotta. Ezek az ablakok segítenek biztonságos környezetet biztosítani a házak jövőbeni tulajdonosai számára, ami a laminált belső ablaküvegnek és az edzett külső ablaküvegnek köszönhető, mely megelőzi az üveg hirtelen földrengés vagy - kívülről vagy belülről érkező - ütés okozta megrepedését.

Building

A Dakea ablakok ár/érték aránya és a Dakea VKR Csoporttal való kapcsolata meggyőzte a kivitelezőt ezen ajánlott termékek alkalmazásáról. „Eleinte az ár miatt keltette fel a figyelmünket. Ezután kapcsolatba lépett velem a Dakea területi képviselője, akit már korábbról ismertem. Ez biztonságot nyújt a Dakea termékekkel való később eljárásban” - mondta Pieter. Az Eermshout Prefab ügyvezető igazgatója szintén pozitívan meglepődött, milyen lelkesedéssel és támogatással állt hozzá a projekthez a Dakea csapata. Arra a kérdésre, hogy ajánlaná-e a Dakeát más vállalatoknak, Pieter azt válaszolta: „Tudja mi az, ami nagyon fontos számomra? Az emberek, akikkel együttműködünk. Az emberek emberekkel üzletelnek. Tehát igen! Örülök, hogy ajánlani tudom a céget! Az első tapasztalatunk nagyon jó”.

walls and windows

kapcsolódó cikkek

Esettanulmányok

ENGEDJÜK BE A NAPFÉNYT

A padlásterek beépítése megérdemelt népszerűségnek örvend, mert olcsóbb és non-invazív módja az ingatlan la... Olvass tovább

Esettanulmányok

ENERGIATAKARÉKOS LAKÁSÉPÍTÉSZET HOLLANDIÁBAN

A KÖRNYEZETBARÁT ÉPÜLETEK KORA Az új jogszabályokra és arra a tényre való tekintettel, hogy Hollandia 2050-... Olvass tovább

Csatlakozz a hírlevelünkhöz!

Ács, beépítő, építész, kivitelező vagy alvállalkozó vagy? Iratkozz fel hírlevelünkre még ma, így mindig az elsők között leszel akik értesülnek a termékeinket érintő újdonságokról, akciókról, vállalati hírekről.

Minden egyéb esetben kérjük töltsd ki a weboldalon található kapcsolatfelvevő űrlapunkat.