Esettanulmányok

ENERGIATAKARÉKOS LAKÁSÉPÍTÉSZET HOLLANDIÁBAN

A KÖRNYEZETBARÁT ÉPÜLETEK KORA

Az új jogszabályokra és arra a tényre való tekintettel, hogy Hollandia 2050-ig a nullára szeretné csökkenteni a gázfogyasztását, egyre több tulajdonos befektetésbe kezdett, hogy épületeiket környezetbaráttá alakítsák környezetbarát elektromos energiaforrás telepítésével. Emellett egyre fontosabbá válnak a kiválasztott anyagok, melyek szigetelik a házat és segítenek az energetikai hatékonyság növelésében a ház meleg levegő keringésének a fenntartásával. Ez az energetikailag önellátó lakásépítészet egy olyan trend, ami a Bloemendal Bouw vállalatot és a Hollandiai Leusdenben található, 97 ház és lakás felújításán alapuló projektre is kihatott. Minden épület olyan anyagokkal lett felújítva, melyek segítenek a minimumra csökkenteni a hőveszteséget, valamint megfeleljenek az új szabályoknak. Ez segíthet a későbbi tulajdonosoknak a fűtési számlájuk csökkentésében.

BLOEMENDAL BOUW – INNOVATÍV ÉPÍTŐIPARI VÁLLALAT

A vállalat 1961-ben alakult és Leusden legismertebb kivitelezőjévé vált. 2003-ban vette át a vállalatot Bert Boeijink és Jan Costa magas minőségű épületek építése céljából. A jelenleg megvalósított projektek elsősorban renoválások és új épületek, mint házak (hagyományos és passzív), iskolák és kórházak építése. A vállalat emellett gazdag tapasztalattal rendelkezik a felújításokban, helyreállítási projektekben, műszaki szerelvényekben, passzív épületek renoválásában. Ennek a tudásnak, szakmai ismereteknek és üzleti tapasztalatnak köszönhetően a Bloemendal Bouw ideális választást jelent minden speciális építészetileg projekthez.

Roof window - Energy efficient housing in the Netherlands

HAMERSHOF PROJEKT

A Hamershof projekt tervezése 2015-ben kezdődött. Ez egy 80-as években épült kereskedelmi központ, üzletek felett lévő lakásokkal. Az elejétől fogva nem férhetett kérdés hozzá, hogy a renoválást úgy kell végrehajtani, hogy a lakások és a lakóépület energiatakarékos legyen. Ez úgy lett elérve, hogy minden tetőre 20 napelem került, melyek hőszivattyúval juttatják el a meleget és a meleg vizet. Az ingatlanok most tökéletesen hőszigeteltek. A Bloemendal Bouw vállalat előregyártott elemeket gyárt, ami azt jelenti, hogy a tető kivitelezéséhez szükséges minden elem külön elemként kerül az építési területre és azok ott kerülnek beszerelésre. Ez kifizetődő és garantálja a határidő betartását. Emellett minden elem szigetelt, amit nem lehetett volna ekkora pontossággal elvégezni az építési területen. Ez a hőveszteséget is a minimálisra csökkenti.

Blackout blind - Energy efficient housing in the Netherlands

TETŐTÉRI ABLAKOK SPECIÁLIS FELADATOKRA

Ilyen összetett projektek esetében nagyon fontos, hogy megfelelő partnereink legyenek. A tetőtéri ablakok beszállítói iránti elvárások olyan megoldások kitalálásán alapultak, melyek a legjobban megfelelnének az épület környezetének, a lakásépítészet speciális igényeinek és passzol a meglévő épületekhez. Jan Costa, a Bloemendal Bouw ügyvezető igazgatója, „A Dakea a legjobb megoldást nyújtotta ehhez a projekthez - Dakea Ultima. Őszintén szólva, eleinte kicsit szkeptikus voltam, mivel nem ismertem ezt a márkát. De a bemutatása után világossá vált, hogy a Dakea a VKR holding része és azonnal meggyőződést nyertem róla, hogy ez jó megoldás lesz erre a projektre. A bemutató ház elkészítése után mindenki elégedett volt a döntést illetően.” Ezt a döntést a 20 éves garancia támasztja alá, ami nyugalmat biztosít a VVE és a házak tulajdonosai, valamint a Bloemendal Bouw vállalat számára (különösen azért, mert a projekt és a renoválás 12 hónap alatt elkészülnek).

Energy efficient housing in the Netherlands roof windows DAKEA

Ami a tetőtéri ablakokat illeti, a magas minőség mellett, amihez már hozzászokott a Bloemendal Bouw vállalat, fontos volt a hőhidak minimálisra csökkentése, valamint más egyéb tényezők is. A hőszigetelés értékének kivételesnek kellett lennie, hogy a lehető legjobban a házban tartsa a kitermelt energiát. A beépítési folyamatnak szintén intuitívnek és folyékonynak, problémamentesnek kellett lennie, hogy ne hosszabbodjon meg a beszerelés ideje. És végül, arra tényre való tekintettel, hogy ezek a házak a hangos belvárosban vannak és hőszivattyúval rendelkeznek, melyek zajt termelnek (közvetlenül a hálószoba felett), a hangszigetelés is kulcsfontosságú volt a kivitelező számára, ezért az Ultima ablakok a legjobb döntésnek bizonyultak. A projekt befejezésére 230 ablakra lesz szükség, elsősorban U8A (134x140) méretben, hogy a lehető legtöbb lakóteret megvilágítsanak. A kisebb ablakok (C2A) a fürdőszobákban kerülnek beépítésre.

Installing roof windows

„0 A SZÁMLÁLÓN”

A „Bloemendal Bouw piacvezető és valódi szakértője az épületek lehető legtartósabb módon való megépítésének és renoválásának, olyan komplex megoldásokat nyújt, melyek segítenek a Hamershof projekt teljes renovációs tervében.” - mondta büszkeséggel Wim van Dijk projektvezető. Ugyan minden projekt rendelkezik pluszokkal, vonatkozzon ez felújításra, új épületre, vagy renoválásra, ez a speciális projekt különösen fontos volt van Dijk számára, mivel arra mutatott irányt, mennyire messze van tőlünk a Bloemendal Bouw vállalat, ami a „0 a számlálón” épületek létrehozására vonatkozik”.

Energy efficient housing in the Netherlands house

kapcsolódó cikkek

Hírek

DAKEA VINTAGE A MANOR DRIVE-NAK

A Massey Limited vállalat a Dakea Better Vintage ablakot választotta a keresett Sutton Coldfield negyedben ... Olvass tovább

Hírek

ERŐS ÉRTÉKESÍTÉS A DAKEA TÁMOGATÁSA MELLETT

A Dakea szorosan együttműködik a Stormspell vállalattal, széleskörű értékesítést és műszaki támogatást bizt... Olvass tovább

Csatlakozz a hírlevelünkhöz!

Ács, beépítő, építész, kivitelező vagy alvállalkozó vagy? Iratkozz fel hírlevelünkre még ma, így mindig az elsők között leszel akik értesülnek a termékeinket érintő újdonságokról, akciókról, vállalati hírekről.

Minden egyéb esetben kérjük töltsd ki a weboldalon található kapcsolatfelvevő űrlapunkat.