Esettanulmányok

A DAKEA TETŐABLAKOK “EMELIK KI A TETŐT” A LEEDS-i MANZÁRDBAN

Tapasztalt ingatlanfelújító szakember számára, aki Leeds egyik exkluzív negyedében lakásfelújításra szerződik, kulcskérdés a minőségi munkavégzés, és a rendelkezésre álló költségkeret optimális hasznosítása. Ezen okból kifolyólag a kivitelező, a Room at the Top cég, a Dakea Better Safe PVC tetőtéri ablakokat javasolta és építette be – ezáltal magas minőséget és értéket teremtve a piacon jelen levő többi kivitelező céggel szemben.

A felújítást megelőzően a 3 hálószobás lakásban az egyik helyiség tipikus tetőtéri szoba volt, amit csupán lomtárnak használtak. Az átalakítási tervek elkészítésekor a tulajdonos három fő kritériumot tartott szem előtt – az ingatlan értékének emelését, a lakóterület nagyságának növelését, valamint a tetővilágítás maximálását.

Az átalakítási terveket a megrendelő által megbízott tervező mérnök készítette el. Ennek alapján az ingatlan két kétágyas hálóból, amelyek mindegyikéhez külön fürdő tartozott, és egy stúdióból tevődött össze. Ezáltal a lakás gyakorlatilag egy kétszintes ingatlanná változott, mely az eredetihez képest csaknem kétszeres lakóterülettel rendelkezett. Továbbá, hogy minden szoba fényárban úszhasson, és hogy a természetes szellőzés lehetővé váljon, az építész összesen 13 tetőtéri ablakot tervezett az új tetőszerkezetre.

A kivitelező, Room at the Top cég volt a felelős minden szerkezeti munkáért, valamint a felhasznált anyagok beszerzéséért, beleértve a tetőtéri ablakokat is. Az ügyvezető igazgató, Jon, elmondta hogyan vált a Dakea a cég preferált beszállítójává: “Kivitelező cég lévén régóta építünk be hasonló tetőtéri ablakokat, melyeket korábban egy másik beszállítótól szereztünk be. Az utóbbi években azonban minőségi romlást tapasztaltunk, ezért más gyártó után néztünk. Így találtunk rá a Dakea-ra, aki ma már egyértelműen a kedvenc beszállítónk.

“Ebben a projektben a Dakea Better Safe PVC ablakokkal dolgoztunk, melyek közül legfőképp az M4-es méretet (78 x 98cm) használtuk. Ettől csupán két esetben tértünk el, amikor is a C2 (55 x 78cm) méretet alkalmaztuk. Részben azért a PVC típust választottuk, mert ez alkalmas a magas páratartalmú helyiségek, a mi esetünkben a fürdőszobák felszerelésére, másrészt a magas minőségi követelményeknek is egyaránt megfelel. Valóban megéri a befektetést.”

A Better Safe PVC ablak rendkívül kevés karbantartást igényel, könnyű tisztítani, jó ellenálló képességű és nem igényel sok törődést. Ami az üveget illeti, az új Thermostat megoldás kiváló hő megtartó tulajdonságokkal rendelkezik 1.3 W/m2K, valamint a megerősített külső és a laminált belső üvegek nagyobb ellenálló képességet és biztonságot kölcsönöznek egy ablaktörés esetén.

A 20 év garancia, amit a Dakea biztosít a vevői számára szintén vonzó ajánlat, ahogyan Jon kiemelte: “Vevőinknek 15 év garanciát adunk az általunk végzett munkákra, tehát az, hogy a Dakea 20 év garanciát biztosít, egyértelmű a számukra. Szó szerint, csak egy egyszerű regisztrációt kell végrehajtani a Dakea weboldalán, ahol meg kell adni az ablak azonosítóját és a vevő adatait.”

“Ez az ablak, csak úgy, mint a többi Dakea termék, design szempontból is nagyszerű alkotás. Mivel a kilincset az ablak alsó részére helyezték, könnyű a kezelése, szemben azokkal a típusokkal, ahol a fogantyú az ablak fölső részére, nehezen elérhető helyre került, ezért egy hosszabbító rudat kell külön beszerezni a működtetéséhez.“

“Továbbá, az ablakon található egy szellőző szelep és egy fogantyú két plusz állítási lehetőséggel a megfelelő szellőzés érdekében. A beszerelése egyértelmű, a csomag tartalmazza az összes szükséges alkatrészt, még az alátét-szegélyfóliát (RUC) is, azaz minden darabja kéznél van. Ezek olyan tervezési apróságok, amik nagyon is sokat jelentenek számunkra és vevőink számára egyaránt."

Jon vevőszolgálati szempontból is méltatta a céget a következő szavakkal: “Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy időnként a dolgok nem mennek olyan jól, azonban mi, mint vállalkozás mindig a vevőink gyors és zökkenőmentes kiszolgálására törekszünk. Egyik üdítő dolog a Dakea-val kapcsolatban az, hogy megegyezik az értékrendünk. Tehát azon ritka esetben, amikor a vevőnek érvényesítenie kellett a garanciát, gyorsan és hatékonyan jártak el.

Hasonlóképpen, műszaki szempontból, bármikor bármilyen kérdés merült fel, számukra semmi sem túl nagy gond. Megnyugtató az a tudat, hogy létezik egy támogató háttér, ami segítségkérés esetén azonnal rendelkezésre áll.”

A szerkezeti munkák magukban foglalták a tető megemelését és a szarufák meghosszabbítását az épület utcafrontja felé, valamint az ingatlan hátoldalát is teljesen újjávarázsolták. Ennek érdekében két bővítést eszközöltek, hogy egy síkban fekvő C formát alakítsanak ki, megemelve a tető dőlésszögét, ezáltal megnövelve az egész tetőteret.

Az ingatlan tulajdonosa maga is segítette a munkálatokat, lefektette a padlószigetelést és a padlóburkolatot. A tetőtéri ablakok beszerelése kapcsán elmondta: “Az évek során számos ingatlan felújítást végeztem és el kell mondanom, hogy a Dakea és az ablakai nagyszerűek. Pontosan az a minőség és kivitelezés, amit kerestem, és a 20 év garancia, ami tulajdonos csere esetén átruházható, külön megnyugtató érzés.”

kapcsolódó cikkek

Esettanulmányok

A DAKEA TETŐABLAKOK "EMELIK KI A TETŐT" A LEEDS-i MANZÁRDBAN

Tapasztalt ingatlanfelújító szakember számára, aki Leeds egyik exkluzív negyedében lakásfelújításra szerződ... Olvass tovább

Szakembereknek Kondensacja na oknie

PÁRALECSAPÓDÁS AZ ABLAKOKON

Mit jelent a páralecsapódás, hogyan lehet megelőzni a kondenzáció kialakulását az ablakokon és mit tehetünk... Olvass tovább

Esettanulmányok

A HOLLANDIAI FÖLDRENGÉSEK ELLENI MUNKÁK

VESZÉLYEZTETETT TERÜLET A Groningen régió ismert az 1963 óta tartó földgáz termelés okozta gyakori földreng... Olvass tovább

Csatlakozz a hírlevelünkhöz!

Ács, beépítő, építész, kivitelező vagy alvállalkozó vagy? Iratkozz fel hírlevelünkre még ma, így mindig az elsők között leszel akik értesülnek a termékeinket érintő újdonságokról, akciókról, vállalati hírekről.

Minden egyéb esetben kérjük töltsd ki a weboldalon található kapcsolatfelvevő űrlapunkat.