Karbantartás

A tetőablakok kevés törődést igényelnek – mindössze az ablaküveget kell néha megtisztítani, illetve nagy páratartalmú helyiségekbe beszerelt ablakoknál a faszerkezetet évente újra kell lakkozni. Minden tetőablak legfeljebb 165 fokig elfordítható, ami megkönnyíti a külső ablaktábla tisztítását. A Dakea Better PVC, Dakea Best a Dakea Best PVC termékcsalád ráadásul öntisztuló, Titan Glass bevonattal készül. 

guarantee

titan glass titan glass

Titan Glass üvegezés páratlan mértékben csökkenti a szennyeződés mértékét az ablak külső felületén.

Az üvegtábla gyártási folyamata során egy speciális, mikroszkopikus titán-oxid bevonat kerül közvetlenül az üveg felületére. Ez a titán-oxid bevonat napfénynek kitéve egy kettős hatású folyamatot vált ki:

titan glass
  1. A bevonat egy fotokatalitikus folyamatban reakcióba lép a természetes napfénnyel érkező ultraibolya sugárzással, és ezzel szétoszlatja és lebontja a szerves szennyeződést.
  2. Az eső lemossa a szétoszlatott szennyeződést. Az ablaktisztítás így egyszerre környezetbarát és kényelmes

Titan Glass ezenkívül gyorsabban is szárad, tehát az ablak tiszta és cseppmentes marad – ezáltal lenyűgözően tiszta kilátást biztosít, így kiválóan alkalmazható az otthon külső üvegfelületeként.

A faszerkezet meleg szappanos vízzel is tisztítható, de tartsa szem előtt, hogy túl gyakori tisztítás esetén hamarabb szükség lehet a fafelületek újralakkozására.

Az ablak újralakkozása. Az újralakkozás szükségességét a helyiség páratartalma határozza meg. Bármilyen típusú vízbázisú lakk használható, csak ügyeljen az egyenletes felhordásra.

A középponti zsanérok zsírozásával gondoskodjon az ablak könnyű forgathatóságáról.

Tisztítsa meg az ablak körüli vízelvezető csatornákat, hogy az esővíz szabadon elfolyhasson az ablak körül.

Árnyékolók karbantartása

Az árnyékolók nem igényelnek rendszeres karbantartást. Az árnyékolókat elég egy nedves ruhával áttörölni, ha szükségesnek látja.

blind

Redőny karbantartása

Javasoljuk, hogy időnként tisztítsa meg a vezetősínt és a henger körüli területet.

A redőny folyamatos működtetéséhez nincs szükség rendszeres karbantartásra. Ha okosan használja, akkor hosszú éveken át gond nélkül kiszolgálja Önt.

roller shutter

Elektromos nyitó karbantartása

A motor mosogatószerrel benedvesített ruhával tisztítható.

Az elektromos nyitó nem igényel különösebb karbantartást. Mindössze annyit javasolunk, hogy évente egyszer zsírozza meg a láncot, mert ezzel növelheti az élettartamát, és gondoskodhat az akadálytalan futásról.

Maintenance